Význam motivačního účinku mimomzdových forem odměňování - Němec, Otakar
Podnikový manažment spravidla pri formulácii stratégie spoločnosti definuje tiež stratégie odmeňovania, identifikuje požadovanú úroveň pracovníkov a na základe toho potom prakticky realizuje konkrétne formy odmeňovania. V tomto procese sa rieši rada otázok, medzi ktorými sa presadzuje zvlášť otázka nielen koľko platiť, ale tiež ako platiť svojich zamestnancov. Tradičné chápanie nástrojov a prostriedkov motivácie ich rozdelenie do niekoľkých skupín. Tvorba motivačného programu. Motivačné faktory pracovníkov. Pojem personálny rozvoj. Termin sociálny rozvoj. Personálny a sociálny rozvoj pracovníkov podniku sa výrazným spôsobom premieta do dosahovania konkurenčných výhod na trhu. Prispôsobenie sa zmenám. Zodpovednosť za svoj rozvoj. Zmena procesov kariérového rozvoja.