Reálné opce při oceňování podniku a projektu - Scholleová, Hana
Pojem finančná opcia. Finančná opcia je typ derivátového obchodu, pri ktorom získava kupujúci právo, nie však povinnosť kúpiť či predať za vopred stanovenú cenu na vopred daný termín (životnosť opcie). Spôsob stanovenia hodnoty finančnej opcie. Black-Scholesova formula stanovenia ceny call opcie. Veličiny ovplyvňujúce hodnotu reálnej opcie. Identifikácia opcií v podniku.