Menová únia ako experiment ? - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Historický pohľad na menové únie na území Európy. Nemecký Zollverein, Latinská menová únia, Škandinávska menová únia. Myšlienka európskej hospodárskej a menovej únie ako symbol jednoty a "európskej identity".Výhody zavedenia eura. Euro ako rezervná a transakčná mena svetového formátu. Argumenty odporcov projektu hospodárskej a menovej únie založené na teórii optimálnej menovej oblasti. Bilancia eura za 5 rokov od jeho zavedenia - pozitívna. Nezadržateľná globalizácia.