Ke generickému modelu integrace systémů managementu - Hortensius, Dick
Organizácie po celom svete hľadajú spôsob, ako integrovať svoje systémy riadenia, aby posilnili ich účinnosť a efektívnosť. Príspevok predstavuje generický model, ako to docieliť a aplikuje ho na integrácii ISO 14001:1994 (životné prostredie), ISO 9001:2000 (akosť) a normy OHSAS 18001:1999 (zdravie a bezpečnosť pri práci), ktorá nie je normou ISO. Integrovaný systém manažmentu by mal byť pre danú organizáciu ušitý na mieru.