Chudoba na lokálnej úrovni centrá chudoby na Slovensku - Michálek, Anton
Meranie úrovne chudoby v odbornej literatúre. Meranie úrovne chudoby v obciach vybraného regiónu - koncept mnohonásobnej deprivácie. Dáta a indikátory identifikácie lokalít chudoby na Slovensku. Stručná charakteristika indikátorov chudoby: nezamestnanosť, nízka úroveň vzdelania, viacdetné domácnosti, neúplné domácnosti, preľudnenosť bytov, nevybavenosť kúpeľnou. Metóda hodnotenia úrovne chudoby v obciach. Jadrá chudoby na Slovensku. Spoločné znaky chudobných obcí a ich obyvateľov. Hlavné príčiny chudoby v týchto obciach. Účasť na referende o vstupe Slovenska do EÚ ako výsledok očakávaní alebo beznádeje.