Zastúpenie spotrebiteľov na ekonomickom a politickom trhu - Gažiová, Alojzia
Tretí sektor ako základ formovania občianskej spoločnosti. Občan ako spotrebiteľ.Význam činnosti spotrebiteľských centier pri formovaní občianskej spoločnosti. Inštitucionálne zabezpečenie spotrebiteľskej politiky v EÚ. Národné spotrebiteľské organizácie. Orgány a mininsterstvá, ktoré pôsobia na úseku ochrany spotrebiteľa, samostatné spotrebiteľské organizácie.. Spotrebiteľská politika v transformujúcich sa krajinách je odsúvaná za hranicu vládnych priorít. Význam tretieho sektoru v treľom tisícročí.