Funkcie marketingového auditu v procese strategického marketingového plánovania - Grančičová, Katarína, 1967-
Marketingový audit treba chápať ako bezprostredný prínos pre stratégiu a súčasný resp. potenciálny úspech firmy na trhu. Vymedzenie pojmu marketingový audit podľa Kotlera, P.Petera a J. Donnelyho. H. Meffert považuje marketingový audit za súčasť, resp. nástroj marketingového kontrolingu strategického charakteru, ktorého cieľom je včasné zistenie problémových miest a zlepšenie celkového marketingového systému. Kontrolná funkcia marketingového auditu. Funkcia zabezpečovania informácií. Koordinačná funkcia. Komponenty marketingového auditu.