Dynamika vývoja priamych zahraničných investícií v slovenskej ekonomike - Habánik, Jozef
Význam priamych zahraničných investícií /PZI/ pre ekonomiku. Na Slovensko sa PZI priviezli cez nové technológie, ktoré sú zdrojom nových produktov a služieb. Čo rozhoduje o atraktívnosti krajiny pre zahraničného investora. Dynamika vývoja PZI v SR. Stav PZI v roku 2001 podľa krajiny investora a podľa vybraných ekonomických činností. Stav a prílev PZI v roku 2000 v krajinách V4. Najväčšie investície zahraničných podnikov v SR. Slovensku nepomôžu investície do prosperujúcich podnikov, ale investície "na zelenej lúke", ktoré prinášajú efekty v zamestnanosti.