Globalizácia, nová ekonomika a transformujúce sa ekonomiky - Závodný, Peter
Pojmy globalizácia a nová ekonomika, ich základ. Nová ekonomika a podniková sféra. Zmena organizačných štruktúr súvisiaca so zavádzaním IKT. Zmena podnikovej stratégie, nový postoj ku konkurencii, k dodávateľom a k zákazníkom. Zmena nárokov na kvalifikáciu a kvalitu poskytovaných informácií v podmienkach novej ekonomiky. Internet a spôsob podnikania podnikov na trhu. Špecifikované modely obchodovania - u-Commerce (Ubiquitous commerce). Elektronická reklama - jej výhody. Internet a transformujúce sa ekonomiky. Kvalita komunikačnej infraštruktúry.