Potrebuje Peking pribrzdiť ? - Pressburg, Adrian Peter
Čínska ekonomická expanzia pohlcujúca energetické zdroje a suroviny. Propagácia konzumu ako hybnej sily rozvoja. Rýchly rozvoj urbanizácie, industrializácie a nárast zahraničných investícií. Strategický cieľ Číny - hospodárska nezávislosť a nie globálna integrácia. Politický monopol v rukách komunistov napojených na podnikateľské subjekty. Snaha Francúzska a Nemecka o zrušenie embarga na vývoz vojenskej techniky. Prognózy ďalšieho ekonomického rozvoja Číny a rizikové faktory.