Naklonená rovina výroby áut - Bucha, Tibor
Svetoznáme automobilky a prebytok výrobných kapacít. Pokles predaja nových áut v strednej Európe a nárast predaja ojazdených. Úspora nákladov na pracovnú silu ako dôležitý faktor pri premiestňovaní automobiliek do strednej a následne východnej Európy (Čína). Dynamický vývoj rastu zamestnanosti v automobilovom priemysle. Automobilky pred reštrukturalizáciou. Svetoznáme automobilky na Slovensku a ich prechodná pomoc pri reštrukturalizácii strojárskeho priemyslu. Genetické inžinierstvo, alternatívne zdroje energie a softvérové inžinierstvo - oblasti ďalšieho ekonomického rastu Slovenska.