Výzva pre slovenské podniky: corporate governance - Okruhlica, František
Uplatňovanie princípov corporate govarnance, v slovenskej odbornej verejnosti vnímanej pod termínom správa podniku. Správa podniku vyjadruje v užšom slova zmysle vzťahy medzi vlastníkmi (principálmi) a manažérmi (agentmi) a v širšom slovy zmysle vzťahy vlastníkov k ostatným záujmovým skupinám (stakeholders). Model správy podniku. Aplikovateľnosť metód a štandardov správy podniku v podmienkach SR. Poukázanie na problémy ai pozitívne trendy v tejto oblasti.