Cezhraničné poisťovanie zatiaľ príliš necítiť - Záborský, Ján
Poistiť svoje podnikanie v krajinách EÚ môžu slovenské firmy prostredníctvom domácich poisťovní už teraz - avšak len u tých poisťovní, ktoré v zahraničí oznámili svoj zámer podnikať. Zatiaľ je väčší záujem zvonku - už 77 európskych poisťovní oznámilo záujem pôsobiť na slovenskom trhu. Zahraničné poisťovne majú príležitosť poskytovať také produkty, ktoré sa na Slovensku zatiaľ nevyskytujú.