Daňové odpisovanie hmotného a nehmotného majetku
Prenášaním hodnoty majetku do daňových výdavkov dochádza k významnému ovplyvňovaniu výšky príjmov štátneho rozpočtu. Sú vytvorené presné pravidlá, ktorými sa odpisovanie riadi. Príspevok odpovedá na otázky, ktoré vznikajú pri praktickej aplikácii týchto pravidiel. Druhy hmotného a nehmotného majetku. Obstaranie hmotného a nehmotného majetku a jeho evidencia. Výlúčenie majetku z odpisovania. Vstupná cena, technické zhodnotenie. Zásady odpisovania, kto môže odpisovať, spôsoby odpisovania. Zostatková cena.