Vyhliadky v agrosektore - Dinis, Igor
Správa Európskej komisie o perspektívach poľnohospodárskych trhov v rozšírenej EÚ na r. 2004-2011. Vyhliadky trhu väčšiny obilnín - dobré. Mierna akumulácia zásob obilnín súvisiaca s exportom a nárastom dopytu na miestnom trhu EÚ. Olejnaté semená naďalej importovaným produktom. Trh s hovädzím mäsom deficitný, pomalé zvyšovanie dopytu po bravčovom mäse a silné preferencie hydinového mäsa. Zvyšovanie mliečnej kvóty členských štátov.