Medzinárodné daňové plánovanie a offshore služby - Rohlová, Klaudia
Vznik daňových rajov. Offshore centrá sú roztrúsené po celom svete. Offshore spoločnosti - Medzinárodné obchodné spoločnosti /IBC/, rezidentné spoločnosti, offshore banky, offshore poisťovne a prepoisťovacie spoločnosti. Faktory ovplyvňujúce výber vhodnej krajiny: poloha krajiny, právny systém, diskrétnosť, daňový režim, administratívne požiadavky, finančná náročnosť.