Vplyv administratívnych nákladov zdanenia na efektívnosť zdanenia - Ďurinová, Ivona, 1964-
Pri skúmaní efektívnosti zdanenia je potrebné zamerať sa najmä na skúmanie nákladov zdanenia. nadmerného daňového bremena a jeho veľkosti, daňovej distorzie a príjmového a substitučného efektu zdanenia. Príspevok sa zameriava na administratívne náklady zdanenia - priame (správne) ako aj nepriame (vyvolané). Charakteristika priamych administratívnych nákladov a nepriamych administratívnych nákladov (vyvolané). Vplyv administratívnych nákladov zdanenia na efektívnosť zdanenia.