Aplikácia medzinárodných účtovných štandardov v Slovenskej republike - Harumová, Anna, 1955-
Medzinárodné účtovné štandardy (International Accounting Standards) boli v roku 2000 prvýkrát publikované v Slovenskej republike s povolením IASC ako slovenský preklad. Vstup SR do EÚ predpokladá aj porovnateľnosť účtovníctva, čomu by mali tieto štandardy prispievať. V súčasnosti je preložených a vydaných 41 IAS. Používanie medzinárodných štandardov prispieva k zlepšeniu ako aj harmonizácii účtovného vykazovania na celom svete. Vo svete existujú rozdiely pri zostavovaní účtovných závierok (ÚZ). Používanie účtovných štandardov v SR je uvedené v tabuľke.