Perspektívy rozvoja hypotekárneho úverovania - Hyránek, Eduard, 1955-
Úlohy koncepcie štátnej bytovej politiky je vytváranie podmienok pre rozvoj bývania. Podpora bývania ekonomickými nástrojmi. Rozvoj hypotekárneho bankovníctva na Slovensku umožňuje prístup k hypotekárnym úverom. Z dlhodobého hľadiska však v súlade s trendom klesajúcich úrokových sadzieb a zvyšujúcej sa dostupnosti úrokových zdrojov, sa bude postupne znižovať podpora štátu formou bonifikácie úrokovej sadzby k hypotekárnym úverom.