Kategorizace rizik
Pre manažment rizika je nevyhnutné stanoviť základný slovník pojmov, ktoré majú v rámci podniku jednoznačný význam. Subjektívny prístup k definovaniu rizík. Riziká obchodné, finančné, riadenia ľudských zdrojov, majetkové, riziká IT, vo vede a výskume, riziká správy spoločnosti (corporate governance).