Finančné deriváty - účtovné a daňové aspekty - Markovič, Peter, 1974-
Nové pojmy a súvislosti v účtovnej a daňovej legislatíve a ich odraz v základnej evidencii v sústave podvojného účtovníctva podnikateľských subjektov. Operácie účtovných jednotiek s finančnými derivátmi. Spôsob účtovania finančných derivátov. Účtovanie opčných kontraktov v rámci finančného účtovníctva. Stanovenie dvoch nových účtov pre podnikateľov 373 - Nakúpené opcie a 374 - Predané opcie.