Finančná reštrukturalizácia podniku - Nináčová, Valéria
Úlohy finančného manažmentu podniku. Za finančne zdravý podnik je považovaný podnik, ktorý v určitom časovom okamihu, ako aj v budúcnosti je schopný vytvárať pozitívnu platovú silu vo vzťahu k jeho krátkodobým a dlhodobým záväzkom. Poruchy finančného zdravia podnikov. Vplyv faktorov vonkajšiho a vnútorného ekonomického prostredia. Hľadanie riešení odstránenia porúch vo finančnom zdraví podniku. Prístup finančných manažérov. Odstraňovanie porúch platobnej neschopnosti a záchrana podniku s ohrozeným zdravím. Ciele finančnej reštrukturalizácie podnikov.