Situácia na trhu práce vo Francúzsku z pohľadu teórie ekonomickej nerovnováhy - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Teória ekonomickej nerovnováhy. Vzájomné súvislosti medzi šokmi a inštitúciami. Vplyv inštitúcií na nezamestnanosť. Situácia na trhu práce vo Francúzsku a jej porovnanie s USA. Stratégia plnej zamestnanosti. Najdôležitejšie opatrenia smerujúce k naplneniu vytýčenej stratégie.