Splátkový predaj sa čoraz viac prelína s bankovými službami - Záborský, Ján
Slovenská požičovňa ako súčasť skupiny Quatro-Triangel je dôkazom, ako blízko vedľa seba stoja bankové služby a splátkový predaj, či poskytovanie spotrebných úverov. Spolupráca a konkurencia. Nárast záujmu o revolvingové úvery poskytované cez kartu. Služby splátkových spoločností sa už prelínajú nielen s ponukou bánk, ale aj iných finančných inštitúcií, napr. lízingových spoločností. Lízing alebo splátky.