Organizačná podpora logistického manažmentu podniku - Dupaľ, Andrej
Organizačné formy rôznych podnikov z hľadiska vykonávania logistických úloh. Koordinácia logistických rozhodnutí. Funkčný obsah logistickej organizácie závisí na tom, koľko jednotlivých logistických funkcií je sústredených pod jednotným vedením do určitého úseku. S funkčným rozsahom úzko súvisia tieto formy organizácie: Lineárno-štábna organizácia. Divízne organizačné usporiadanie. Maticová štruktúra. Virtuálny podnik má premenlivú konfiguráciu. Podnik bez hraníc (Borderless factory) je pružnou organizáciou vytvárajúcou multifunkčné tímy. Štíhly podnik. Fraktálový podnik.