Bankovnictví v roce nula - Švarcová, Jena
Bilancia vývoja bankovníctva v ČR za posledných 15 rokov. Jednotná banková licencia v EÚ, na základe ktorej banka s licenciou môže podnikať v ktorejkoľvek členskej krajine. Poisťovanie vkladov v rámci systému domovského štátu. Výhodnejšie podmienky poistenia vkladov ako nástroj konkurenčného boja na bankovom trhu. Zmena v postavení bankového dozoru ČNB.