Sláva a skandál Velkého Francouze - Brož, Ivan
Životopis a činnosť francúzskeho diplomata a technika Ferdinanda de Lesseps-a. Dal vybudovať Suezský prieplav, čo ho urobilo jedným z najobdivovanejších mužov sveta. Plán vybudovať Panamský prieplav sa mu nepodarilo splniť, ale prieplav dokončili Američania.