Tatranské lesy sa z katastrofy budú spamätávať desaťročia - Haluza, Ivan
Veterná smršť v TANAP-e koncom novembra 2004 spôsobila rozsiahlu ekologickú katastrofu a hospodárske škody. Len náklady na opätovné zalesnenie najviac zničenej časti TANAP-u dosahujú 1,6 miliardy korún. Obnova z predaja kalamitnej drevnej hmoty. Pomôcť pri obnove tatranského lesa by mohla aj Európska únia. Vplyv ekologickej katastrofy na cestovný ruch.