Staviteľ mostov medzi teóriami - Polakovič, Ivan
Paul A. Samuelson - osobnosť svetovej ekonómie, prvý americký nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu (1970). Prispel k rozvoju matematickej ekonomiky, teórie správania spotrebiteľa, teórie všeobecnej ekonomickej rovnováhy. Spoluautor jednej z najúspešnejších učebníc ekonómie. Dynamická teória a analýza stability. Kritik klasickej ekonomickej teórie o slobodnej výmene tovarov a služieb. Názor Samuelsona na presúvanie pracovných miest do tzv. lacnejších krajín.