Odvetvová špecializácia v SR - Čutková, Zoja
Pokračovanie z č. 9/2004. Vplyv integrácie SR do EÚ na odvetvovú špecializáciu a štrukturálne zmeny v SR. Štruktúra hospodárstva v príslušnej krajine vo vzťahu k štruktúre EÚ - Krugmanov index špecializácie. Podiel odvetvia v príslušnej krajine na produkciu odvetvia EÚ, vo vzťahu k podielu jeho celkovej ekonomiky na produkcii EÚ - index koncentrácie. Lilienov indikátor - založený na hodnotení zamestnanosti, ktorou sa meria rýchlosť štrukturálnych zmien. Analýza štrukturálnych zmien v SR s využitím matematicko-štatistických metód.