Alternatívne formy v alchýmii financií - Bačišin, Vladimír
Súkromné akcie (private equity) a hedge fondy charakteristické vysokou mierou rizika ale aj ziskov. Rozdiel medzi tradičnými fondami a hedge fondami. Najväčší rozmach hedge fondov v 80. rokoch minulého storočia. George Soros najvýznamnejší manažér hedge fondov.