Inovácie technologických systémov výroby a ich hodnotenie - Svatý, Fedor
Náročnosť technologických inovácií ako základu inovácií výrobných postupov, spočíva v závislosti na predchádzajúcich výstupoch vedeckých a technických aktivít a ich princípoch. Podstatou vedeckovýskumného cyklu veda-výskum-výroba-využitie, je potenciál vznikajúci na úrovni vedeckého bádania so svojimi prezentačnými výstupmi rôznej aplikačnej hodnoty. Výsledky projektu Community Innovation Survey 97/98, ktorého sa zúčastnilo vyše 40 000 podnikov EÚ. Zdôraznenie ústrednej úlohy technologických inovácií ako hýbateľa rastu v zamestnanosti a konkurencii a základného kameňa podnikovej stratégie. Vytýčenie 5 cieľov a 10 odporúčaní Európskej komisie upresňujúcich smerovanie inovačných aktivít a hodnotiaca základňa k zhodnoteniu inovačnej výkonnosti členských krajín EÚ.