Elektronický podpis - prínosy a úskalia - Juriková, Benita, 1973-
Elektronický podpis ako technika, ktorou sa podpisujú dokumenty vyhotovené v elektronickej forme, ktorou je možné dodatočne overiť, či v danom dokumente neboli vykonané neoprávnené zmeny. Pozostáva z dvoch častí - z verejného podpisu a súkromného (tajného) kľúča. Najvyšším konztrolným úradom elektronického podpisu sa stane Národný úrad pre elektronické podpisy, nový orgán štátnej správy. Charakteristika výhod, ktoré so sebou prináša elektronický podpis. Budovanie infraštruktúry pre certifikačné a registračné autority a akreditácia ďalších inštitúcií pre vydávanie kľúčov.