Prísne normy vyčistia nielen slovenské farmy, ale aj celý agrárny trh - Haluza, Ivan
Poľnohospodárska výroba sa musí popasovať s environmentálnymi predpismi únie. Investície do ochrany životného prostredia, poľnohospodárskych výrobkov. Aby sa poľnohospodári mohli uchádzať o zdroje z únie, musia splniť prísne environmentálne normy, ktoré môžu niektoré firmy aj položiť. Náročné požiadavky Bruselu. Niektoré investície na splnenie noriem budú musieť farmári doplniť aj úvermi z bankového sektora.