Možnosti využitia kapitálového trhu pri ovplyvňovaní rastových a cyklických súvislostí SR v podmienkach vstupu do EÚ - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Príspevok poukazuje na moznosti využitia kapitálového trhu pri stimulácii ekonomického rastu a eliminácii negatívnych dopadov cyklických výkyvov na ekonomiku. Hlavný dôraz autori kladú na globalizačné tendencie prejavujúce sa na kapitálových trhoch krajín EÚ ako aj zhodnoteniu niektorých problémov slovenského kapitálového trhu. Poukazujú tiež na to, kde sú potenciálne možnosti jeho oživenia, ak sa má stať súčasťou jednotného kapitálového trhu EÚ a byť schopný akceptovať všetky dôsledky voľného pohybu kapitálu a finančných služieb.