Wine-trade in the Czech Republic in 2000-2003 - Tvrdoň, Oldřich
Dovoz vína do ČR za obdobie rokov 2000-2003 so zvláštnym zreteľom na dovoz z krajín Európskej únie. Výsledky obchodnej bilancie v hodnotovom a naturálnom vyjadrení, ako významný impulz pre producentov, sprostredkovateľov a obchodníkov pre zvýšenie účasti na predaji na zahraničných trhoch. Dovoz jednotlivých druhov vín sleduje rozdelenie podľa nomenklatúry harmonizovaného číselníku colnej štatistiky. Pre vzájomné porovnanie sú použité ukazovatele jednotkových kilogramových cien.