Časová nekonzistencia v menovej politike - Reľovský, Branislav
Základné princípy rozhodovania sa pri uplatňovaní politiky pravidla alebo diskrétnom rozhodovaní z pohľadu nekooperatívnej hry medzi verejnosťou a politikom. Verejnosť vníma záväzky politikov a na základe týchto informácií formuje očakávania. Neskôr je model obohatený o racionálne očakávania a hľadá sa optimálna stratégia s dostatočnou dôverou, pri ktorej budú očakávania konzistentné s výškou skutočnej inflácie.