Using UML for business processes modelling in agriculture - Rábová, Ivana
V súvislosti s náročnými cieľmi v poľnohospodárstve súvisiacimi s jeho reštrukturalizáciou a modernizáciou vyvstáva potreba formálnej prezentácie niektorých problémov. Zamyslenie sa nad možnosťami, ako analyzovať a modelovať súčasný stav podniku a na tomto modeli podnikovej architektúry vymedziť problémové oblasti a postupne ich reštrukturalizovať a optimalizovať. Použitie UML (Unified Modelling Language) pri modelovaní podnikových procesov v poľnohospodárstve. Prezentovaná podniková architektúra obsahuje modely cieľov, zdrojov, procesov a pravidiel podniku. Metodická pomôcka pre manažment poľnohospodárskych podnikov.