Podnikanie v podmienkach globalizácie z hľadiska efektívnosti verejných ekonomík - Staneková, Eva
Spojitosť transformačných zmien v súkromnom sektore so zmenami vo verejnom sektore. Súvislosť medzi kvalitou dodávanej verejnej služby a výkonom národnej ekonomiky. Hlavné oblasti závislosti súkromného sektora na verejnom sektore. Naopak podnikateľská sféra svojím aktívnejším vstupom do procesu verejnej voľby a verejnej kontroly spolurozhoduje o tom, kde sú verejné financie vkladané a ako sú využívané - pomohla by preferovať alokáciu prostriedkov do tých blokov verejného sektora, na rozvoji ktorých je fungovanie súkromného sektora najviac závislé /veda a technika, školstvo, zdravotníctvo/.