<The> Shuttle migration with regard to social potential of rural settlement (case study) - Hudečková, Helena
Návratové migračné aktivity vidieckeho obyvateľstva. Pozornosť je venovaná otázke, ako tento jav ovplyvňuje sociálny potenciál vidieckych obcí. Vychádza sa zo sociálnej ekológie, ku ktorej k základným témam patrí priestorové správanie. Položenie si otázky, aký vplyv má rozsah kyvadlovej migrácie a jej vnímanie obyvateľmi obcí na sociálny potenciál obcí, indikovaný spoluprácou migrantov a nemigrantov ( objektom zisťovania je päť obcí v Stredočeskom kraji). Sociologický empirický výskum kombinuje kvantitatívny a kvalitatívny prístup.