Vplyv regionálnych a odvetvových faktorov na kurzové výnosy akcií - Výrost, Tomáš, 1978-
Modelovanie očakávaných kurzových výnosov akcií podnikov z 32 rôznych krajín a 85 odvetví pomocou faktorov príslušnosti do odvetvia, ako i príslušnosti do danej krajiny pôvodu. Príslušnosť do konkrétneho hospodárskeho odvetvia má na kurzové výnosy väčší vplyv ako príslušnosť do konkrétnej krajiny, čo poukazuje na rastúci vplyv globalizácie.