Najnovší trend v oblasti informačných systémov - Business Intelligence - Čarnický, Štefan
Definícia pojmu Business Intelligence /BI/. Štyri základné komponenty BI: architektúra BI, modelovanie, controlling a plánovanie, publikovanie a komunikácia. Nový prístup k riešeniu BI - Collaborative Analytical Processing /CAP/. BI treba chápať nie ako IT technológiu, ale ako účinný nástroj konkurencieschopnosti podnikov a firiem.