Problém slovenského školstva - sociálna segregácia - Sojková, Mira
Výsledky porovnávacieho prieskumu OECD o úrovni vedomostí pätnásťročných žiakov úkázali, že vedomosti slovenských detí sú priemerné. Príčiny tohoto stavu : potreba obsahovej reformy výchovno-vzdelávacieho procesu, zastaraný spôsob vyučovania, problémy s výchovou učiteľov, ekonomické ukazovatele. Sociálna segregácia na školách. Výdavky na školstvo. Výkon žiaka a výdavky na žiaka.