Logistika a kvantitatívne metódy - Brezina, Ivan, 1963-
Na analýzu zefektívnenia stratégie a taktiky pohybu tovarov možno použiť kvantitatívne metódy založené na aplikácii matematických modelov. Využívanie formalizovaných prístupov pri optimalizácii logistických činností. Výrobná logistika je zameraná na optimalizáciu a organizáciu výrobného procesu. Možnosti využitia kvantitatívnych prístupov pri zabezpečení výrobného procesu materiálnymi a nemateriálnymi výrobnými faktormi od externých dodávateľov cez vlastný príjem materiálu do interných skladov v procese obstarávania. Využitie prístupov viackriteriálneho vyhodnocovania variantov. Materiálové výrobné toky. Optimalizácia distribučného systému.