Regionalizácia - nástroj riadenia cestovného ruchu v území - Gúčik, Marián
Rajonizácia cestovného ruchu v Československu s dôrazom na prírodné a antropogénne podmienky. Vznik samostatnej Slovenskej republiky a nové spracovanie regionalizácie cestovného ruchu. Kategorizácia regiónov z hľadiska ich významu : s medzinárodným významom, s prevažne národným významom, s nadregionálnym významom a s regionálnym významom. Regionalizácia a ekologický prístup k rozvoju cestovného ruchu. Podpora zamestnanosti v oblastiach s vhodným potenciálom pre cestovný ruch.