Medzinárodné štandardy finančného výkazníctva - Šnircová, Jana, 1971-
Reformovanie slovenského účtovníctva aplikáciou Medzinárodných účtovných štandardov, resp. Medzinárodných štandardov finančného výkazníctva (IAS/IFRS). Harmonizácia národnej účtovnej legislatívy s medzinárodnými účtovnými štandardami. Národný systém regulácie účtovníctva a výkazníctva. Systémy regulácie finančného účtovníctva a výkazníctva: účtovanie podľa zákona a účtovanie podľa štandardov. Smernice EÚ. Historický dôvod vzniku IAS/IFRS. Účtovné závierky - hlavný zdroj informácií pre rozhodovanie. Audítori, zostavovatelia, používatelia účtovných závierok.