Európska únia - "demokracia elít" - Blankart, Charles B.
Charakter ústavy Európskej únie: určuje, ako sa budú vytvárať orgány nového štátneho zväzku, z koho budú zložené a ako sa vybilancujú prípadné protikladné názory. Pragmatická forma ústavy v kontexte zväčšovania právomoci únie a zmenšovania právomocí členských štátov. Priepasť medzi parlamentom a voličmi. Charta základných práv európskej ústavy.