Adam Smith : pôvod a podstata bohatstva - Poliak, Ján
Filozofia a prínos zakladateľa ekonomickej vedy v 18. stor. Adama Smitha. Filozofia o bohatstve národa, ktoré je tvorené súhrnom individuálnych bohatstiev.Filozofia trhového mechanizmu a deľby práce.