Hospodárska súťaž v Slovenskej republike po vstupe do Európskej únie - Paroulková, Danica
Oboznámenie so zmenami v slovenskom súťažnom práve, ktoré priniesla posledná novela zákona o ochrane hospodárskej súťaže, účinná od 1. mája 2004. Dňom 1. mája 2004 vstúpilo do účinnosti Nariadenie Rady (ES) č. 1/2003 o implementácii súťažných pravidiel ustanovených v článku 81 a 82 Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva. Z článku 35 tohto nariadenia vyplynula povinnosť pre Slovenskú republiku, splnomocniť orgán, ktorý bude zodpovedný za aplikáciu tohto nariadenia. Na základe tohto článku 3 Nariadenia Rady ES je od 1. mája 2004 Protimonopolný úrad SR splnomocnený aplikovať priamo článok 81 Zmluvy na dohody obmedzujúce súťaž a článok 82 Zmluvy na zneužívanie dominantného postavenia.