V treťom štvrťroku už zamestnanosť rástla - Kláseková, Martina
Tretí štvrťrok 2004 bol pre slovenskú ekonomiku priaznivý - zvýšenie HDP, zvyšovanie zamestnanosti. Ekonomiku ťahá vyššia spotreba obyvateľstva a čoraz väčší vplyv majú investície. Otváranie nožníc medzi rastom domáceho dopytu a zvyšovaním výkonnosti ekonomiky - to by mohlo predznamenať rodiacu sa nerovnováhu, keď dopyt rastie rýchlejšie ako výroba. Zvýšenie zamestnanosti. V treťom kvartáli 2004 Slovensko dosiahlo najvyšší ekonomický rast z krajín V-4.